Recepten
 

Compote met wilde vruchten uit Groningen

Compote met wilde vruchten uit Groningen

 

Voor 4 personen

  • 1 appel en/of peer
  • 4 wilde pruimen (facultatief)
  • 12 bramen (facultatief)

Per appel of peer

  • 1 tot 2 trossen vlierbessen
  • 4 tot 6 stuks rozenbottels
  • 1 kleine tros lijsterbessen (bitter)
  • 1 tot 3 theelepels honing naar smaak
  • 4 of meer hazelnoten
  • 2 tot 4 lepels kwark of yoghurt (per persoon)

Was de vruchten, schil de appels en peren en verwijder het klokhuis, snijd in stukken. Haal de pitjes en de haren uit de rozenbottels. Verwijder de pitten uit de pruimen. Haal de vlierbessen en de lijsterbessen van de steeltjes.

Kook alle vruchten in een klein laagje water en voeg naar smaak honing toe.

Houd de hazelnoten apart.

Kraak ondertussen de hazelnoten en snijd ze in kwarten.

Rooster ze zachtjes in een droge pan.

Eet de compote warm of koud met yoghurt of kwark en garneer met de geroosterde hazelnoten.

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen