
Recepten
Compote met wilde vruchten uit Groningen

Compote met wilde vruchten uit Groningen
Voor 4 personen
- 1 appel en/of peer
- 4 wilde pruimen (facultatief)
- 12 bramen (facultatief)
Per appel of peer
- 1 tot 2 trossen vlierbessen
- 4 tot 6 stuks rozenbottels
- 1 kleine tros lijsterbessen (bitter)
- 1 tot 3 theelepels honing naar smaak
- 4 of meer hazelnoten
2 tot 4 lepels kwark of yoghurt (per persoon)
Was de vruchten, schil de appels en peren en verwijder het klokhuis, snijd in stukken. Haal de pitjes en de haren uit de rozenbottels. Verwijder de pitten uit de pruimen. Haal de vlierbessen en de lijsterbessen van de steeltjes.
Kook alle vruchten in een klein laagje water en voeg naar smaak honing toe.
Houd de hazelnoten apart.
Kraak ondertussen de hazelnoten en snijd ze in kwarten.
Rooster ze zachtjes in een droge pan.
Eet de compote warm of koud met yoghurt of kwark en garneer met de geroosterde hazelnoten.


Andere recepten
- Bentwoudse Botteljam
- Bieslandse Bessenjam
- Bramen-chocolade-cakejes
- Bramenchutney met schapenkaas van boer Boonzaaijer
- Bramenijs
- Bramenjam
- Bramenjam, halfzoet en pitloos
- Bramenparfait van room uit De Meijerij
- Bramenrum
- Bramensaus zoet en kruidig
- Bramentaart
- Bramentoetje uit Boerakker
- Eemlandse vruchtentaart met bramen
- Flevocompote met wilde bessen en hazelnoot
- Harsloër gegrilde groentesalade met dressing van bramengelei
- Harsloër lijsterbesgelei
- Hartige bramensaus
- Herfstcake van peer en pompoen
- Kempisch heidelam met bramen-honingsaus (4 tot 6 personen)
- Koude bramensoep
- Lijsterbessengelei
- Lijsterbessenlikeur uit het Vechtdal
- Limburgse pruimenchutney
- Meidoornbessen-bramencrumble uit Wieringen
- Meringues met teunisbloemen
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Roekijs met vlierbessen-bramenjam
- Romig bramenijs uit het Vechtdal
- Rozenbottelpizza uit het Maasheggenlandschap
- Rozenbottelsiroop
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Stoofpotje van kip met vlierbessen en bier van de abdij van Egmond
- Veluwse Lijsterbescompote
- Vlierbessencompote met Beemster Hoogstamappel
- Vlierbessensap uit het Vechtdal
- Vlierbessensiroop
- Vruchtentaart uit Zeewolde
- Zeeuwse hoogstamappel-en-peren-notenflapjes

Wandelroutes
- Plukroute Hank
- Harsloër Foodwalk
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Pluk's Hasselbraamroute
- Foodwalk Oostkapelle
- Rondom Boerakker
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Bier en Bes in het Vechtdal - 2e deel
- Weldadig Landgoed Stroink
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Bramen en veel meer uit De Wâlden
- Wildplukwandeling Wieringen
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Foodwalk in het Schokkerbos
- Kruiden en verse vis in IJmuiden
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Specialiteiten van boer en natuur uit de vallei bij Rhenen
- Uitwaaien in een heerlijke zeedorpenlandschap
- Paradyske Foodwalk
- Specialiteiten van boer en natuur van de Laarsenberg bij Rhenen
- Reuzensmulroute
- Vliere fluitend rondje Burgst
- Bier en Bes in het Vechtdal - 1e deel
- Plukroute Tilburg-Stokhasselt
- Specialiteiten uit het Eemland
- Das lekker kuieren op Tongelaar
- Plukroute Lelystad
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Bottel Banjerroute Bentwoud
- Aderwinkel Foodwalk
- Van kastanje tot boom en andersom
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Fruitfoodwalk rond Kapelle
- Bieslandse Bessenroute
- Oudenhorster Foodwalk
- Sweikhuizen wandelroute
- Soep op tafel in de gelagkamer!
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Schutpad-foodwalk

Fietsroutes
- Op de grens van Holland en het Sticht
- Smakelijk bolderen in de Brabantse Kempen
- Rondje West-Friesland
- Door het veld rond het Damsterdiep
- Lekker Landschap rond de Stadsweg in Groningen
- Fruit- en druivenroute Groningen
- Rondje West-Krimpenerwaard
- De Brabantse Wal: van aspergeland tot kruidenrand
- B(l)oeiend landschap rondom Raalte
- Heerlijkheden uit Bergen en Egmond
- Op de fiets door Bramenland
- Fietsen met smaak in Dronten

Andere recepten
- Bentwoudse Botteljam
- Bieslandse Bessenjam
- Bramen-chocolade-cakejes
- Bramenchutney met schapenkaas van boer Boonzaaijer
- Bramenijs
- Bramenjam
- Bramenjam, halfzoet en pitloos
- Bramenparfait van room uit De Meijerij
- Bramenrum
- Bramensaus zoet en kruidig
- Bramentaart
- Bramentoetje uit Boerakker
- Eemlandse vruchtentaart met bramen
- Flevocompote met wilde bessen en hazelnoot
- Harsloër gegrilde groentesalade met dressing van bramengelei
- Harsloër lijsterbesgelei
- Hartige bramensaus
- Herfstcake van peer en pompoen
- Kempisch heidelam met bramen-honingsaus (4 tot 6 personen)
- Koude bramensoep
- Lijsterbessengelei
- Lijsterbessenlikeur uit het Vechtdal
- Limburgse pruimenchutney
- Meidoornbessen-bramencrumble uit Wieringen
- Meringues met teunisbloemen
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Roekijs met vlierbessen-bramenjam
- Romig bramenijs uit het Vechtdal
- Rozenbottelpizza uit het Maasheggenlandschap
- Rozenbottelsiroop
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Stoofpotje van kip met vlierbessen en bier van de abdij van Egmond
- Veluwse Lijsterbescompote
- Vlierbessencompote met Beemster Hoogstamappel
- Vlierbessensap uit het Vechtdal
- Vlierbessensiroop
- Vruchtentaart uit Zeewolde
- Zeeuwse hoogstamappel-en-peren-notenflapjes

Verder lezen