Recepten
 

Cocktail van waterkers met geitenkaas uit de Wieden en De Weerribben

Cocktail van waterkers met geitenkaas uit de Wieden en De Weerribben

 
  • 100 gram verse geitenkaas
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel room
  • 1 eetlepel chlorofyl van waterkers (bladgroen gewonnen uit de fijngemalen planten)
  • 2 deciliter basisbouillon
  • 1 gram agar-agar
  • handvol waterkers en pinksterbloemen

Verwarm de bouillon, los de agar-agar er in op en laat even doorkoken. Haal van het vuur, roer er de chlorofyl doorheen en houd nog even warm zonder koken. Verwarm de geitenkaas met de olijfolie en de room lichtjes en roer er de eidooier doorheen. Doe dit mengsel in de kidde (slagroomspuit), monteer een koolzuurpatroon, schud de fles goed en verwarm deze lichtjes in water. Pas op dat de fles niet te warm wordt. Spuit het schuim in een cocktailglas en giet er snel de warme gelei op. Deze zal gaan stollen.

Garneer het glas met kleine blaadjes waterkers en pinksterbloemen (familie van de waterkers).

Een wat minder bewerkelijke variant: in plaats van chlorofyl van waterkers, kun je ook een flinke hoeveelheid waterkers pureren met de staafmixer. De waterkerssmaak is dan wel minder intens. Gebruik daarom dan meer dan een eetlepel.

print recept