Workshops
 

Workshops

 

Cindy de Jonge-Stegink - Assen, Drenthe

Of het nou om de natuur is waar ze regelmatig doorheen rijden, in recreëren, in het buitengebied of in en rondom hun eigen woonomgeving. Het ervaren van de verschillende seizoenen, elk ook met hun eigen smaak.

Het wakker schudden van dat stukje oerinstinct, het zoeken, het verzamelen, het zit gewoon in onze genen. Leren dat je niet volledig afhankelijk bent van de Super op de hoek.

Een stukje bewustwording, weet wat je eet..

Als ecologisch hovenier pleit ik voor een kritische blik op de manier hoe er momenteel gekeken wordt naar ‘onkruid’. Veel wilde planten spelen niet alleen in het buitengebied, maar zeker ook dichtbij huis een belangrijke rol bij de biodiversiteit.

Graag draag ik mijn steentje bij als het gaat om de vermindering van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen door particulieren.

Anders kijken

Mensen anders laten kijken, ook naar hun eigen tuin en/of gemeentelijk groen. Mensen laten ervaren dat die stukjes ongepland groen uit hun tuin nog wel eens voor culinaire verrassingen kunnen zorgen in de keuken.

Buitenmens

Mijn eigen jeugd en jarenlange scouting ervaring hebben mij gevormd tot een ‘buitenmens’. Liefde voor het Drentse landschap, en daarbij ook het genieten van de gebruikswaarde die het landschap ons biedt, draag ik graag over.

Sinds 2014 begeleid ik groepen mensen die kennis willen maken met de wereld van de eetbare wilde planten. Dit door middel van een lezing, proeverij, maar ook door erop uit te gaan.

Koken en eten in de buitenlucht geniet dan zeker mijn voorkeur.


Gebied/regio: Assen - Drenthe

Voor meer informatie: www.cin-inhetgroen.nl/

« terug naar overzicht workshops