Recepten
 

Brandnetelsoep

Brandnetelsoep

 

Er zijn duizend en één verschillende brandnetelsoeprecepten. Dit is een erg basale (4 personen), om zelf op te variëren.

  • 500 gram verse brandneteltoppen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • scheut olie
  • 1 dl melk
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 liter bouillon
  • geraspte nootmuskaat
  • geraspte oude Goudse kaas

Handschoenen aan, echte of gebruik een stel diepvrieszakjes, en pluk een pond jonge brandneteltopjes. Leg ze een nacht in de diepvries, waarna het prikken is verminderd of doop ze even in kokend water. 

Hak de blaadjes aan stukken. Fruit een ui met wat olie en knoflook en laat de brandnetels een kwartier smoren. Roer een deciliter melk door twee eetlepels bloem en giet het papje door de brandnetels. Maak er een gebonden soep van door er geleidelijk een liter groentebouillon door te roeren. Laat eventjes pruttelen en breng op smaak met bijvoorbeeld nootmuskaat. 

Serveer met geraspte oude kaas. 

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen