Recepten
 

Brandnetelsoep van de IJsselborgh in Haastrecht

Brandnetelsoep van de IJsselborgh in Haastrecht

 

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 1 ltr bouillon (naar keuze groente- of kippenbouillon)
  • 400 gr doperwtjes (diepvries)
  • 100 gr brandnetels (bij voorkeur de jonge toppen)
  • 125 ml zure room of crème fraîche
  • ca 100 gr geraspte pittige Boerenkaas

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook fijn en fruit deze in wat olie. 
Voeg de bouillon, 300 gr doperwten en de brandnetels toe (hou een paar blaadjes achter voor de garnering).

Laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
Roer de rest van de doperwtjes en de zure room erdoor en laat nog 5 minuutjes doorkoken.

Schep de soep in de kommen garneer met de geraspte kaas en een enkel brandnetelblaadje.

print recept
Brandnetelsoep van de IJsselborgh in Haastrecht
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen