Recepten
 

Brandnetelsoep

Brandnetelsoep

 

4 porties, 30 minuten bereidingstijd

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 aardappels
  • scheut olie
  • 500 gram brandneteltoppen
  • 1 liter groentebouillon
  • flinke scheut room
  • peper en zout
  • oude kaas

Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Was de brandnetels en breng ze met aanhangend vocht aan de kook zodat ze slinken. Als ze geslonken zijn meteen uit de pan halen.

Hak de brandnetels fijn of gebruik hier een keukenmachine / blender bij. Voeg de brandnetels samen met de bouillon en de aardappels (in blokjes) toe aan de ui en knoflook en breng dit aan de kook.

Laat 10 à 15 minuutjes zachtjes koken en breng de soep op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de room toe. Serveer met oude kaas.

Tip: Als variant op de kaas zijn ook croutons erg lekker. Bak blokjes oud brood in een beetje olie tot ze lichtbruin en knapperig zijn.

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen