
Recepten
Brandnetelsoep

Brandnetelsoep
4 porties, 30 minuten bereidingstijd
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook
- 2 aardappels
- scheut olie
- 500 gram brandneteltoppen
- 1 liter groentebouillon
- flinke scheut room
- peper en zout
- oude kaas
Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Was de brandnetels en breng ze met aanhangend vocht aan de kook zodat ze slinken. Als ze geslonken zijn meteen uit de pan halen.
Hak de brandnetels fijn of gebruik hier een keukenmachine / blender bij. Voeg de brandnetels samen met de bouillon en de aardappels (in blokjes) toe aan de ui en knoflook en breng dit aan de kook.
Laat 10 à 15 minuutjes zachtjes koken en breng de soep op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de room toe. Serveer met oude kaas.
Tip: Als variant op de kaas zijn ook croutons erg lekker. Bak blokjes oud brood in een beetje olie tot ze lichtbruin en knapperig zijn.


Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Brandnetel-Gemberbier
- Brandnetel-winterposteleinsoep van het Pelserpad met kruiden-omeletreepjes
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Brandnetelkaastaart uit Terworm
- Brandnetellimonade
- Brandnetelpasta van het Aderwinkelpad
- Brandnetelpesto
- Brandnetelpesto met brokkelkaas
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep met kokos
- Brandnetelsoep van de IJsselborgh in Haastrecht
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Drentse brandnetelsoep met uitgebakken spekblokjes en room
- Gestoofde berenklauwbladeren
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Groentenquiche uit Zuid-Kennemerland met brandneteltoppen en beukennootjes
- Hartige brandnetelcake
- Hartige wilde groentetaart
- Heldere brandnetelsoep
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Pasta met look-zonder-look-brandnetelsaus uit de Maasheggen en een glas witte Sint Agather
- Pasta met seizoensgroenten en Veluwse beukenootjes-pesto
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Tagliatelle van speltmeel uit Pieterburen met brandnetelsaus
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Veluwse wildplukquiche
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Wilde burgers uit Telgt
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet

Wandelroutes
- Foodwalk in het Schokkerbos
- Koken met Rommel
- Lekker Landschap in Heikant!
- Happen en Stappen rond Dreischor
- Foodwalk Oostkapelle
- Bottel Banjerroute Bentwoud
- Kom roeken en pruven in Echten (A)
- Schutpad-foodwalk
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Beleef een Foodwalk in Ruinerwold
- Beleef Lekker Landschap in Ritthem!
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Foodwalk rondom Terworm
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Doesburgermolen Foodwalk
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Glindhorster Foodwalk
- Pelserpad Foodwalk
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Beleef een Foodwalk in Ten Arlo
- Van kastanje tot boom en andersom
- Foodwalk in Anna Jacobapolder
- Aderwinkel Foodwalk
- Bieslandse Bessenroute
- Watermunt in Polder Bloemendaal
- Soep op tafel in de gelagkamer!
- Foodwalk vanuit Heemstede
- Das lekker kuieren op Tongelaar

Fietsroutes
- B(l)oeiend landschap rondom Raalte
- Trilveen en polderluchten
- Rondje Rijckholt-Margraten
- Door het veld rond het Damsterdiep
- De Brabantse Wal: van aspergeland tot kruidenrand
- Van Bier tot Honing - Smaakfietsroute
- Fietsen met smaak in Dronten
- Op de grens van Holland en het Sticht
- Rondje Oost-Krimpenerwaard
- Rondje West-Krimpenerwaard
- Rondje Gouda-Schoonhoven

Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Brandnetel-Gemberbier
- Brandnetel-winterposteleinsoep van het Pelserpad met kruiden-omeletreepjes
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Brandnetelkaastaart uit Terworm
- Brandnetellimonade
- Brandnetelpasta van het Aderwinkelpad
- Brandnetelpesto
- Brandnetelpesto met brokkelkaas
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep met kokos
- Brandnetelsoep van de IJsselborgh in Haastrecht
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Drentse brandnetelsoep met uitgebakken spekblokjes en room
- Gestoofde berenklauwbladeren
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Groentenquiche uit Zuid-Kennemerland met brandneteltoppen en beukennootjes
- Hartige brandnetelcake
- Hartige wilde groentetaart
- Heldere brandnetelsoep
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Pasta met look-zonder-look-brandnetelsaus uit de Maasheggen en een glas witte Sint Agather
- Pasta met seizoensgroenten en Veluwse beukenootjes-pesto
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Tagliatelle van speltmeel uit Pieterburen met brandnetelsaus
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Veluwse wildplukquiche
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Wilde burgers uit Telgt
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet

Verder lezen