Recepten
 

Brandnetelpesto met brokkelkaas

Brandnetelpesto met brokkelkaas

 

Ingrediënten:

  • 500 gr jonge brandneteltoppen
  • 4 tenen knoflook (pluktuin Arkeland)
  • half kopje pijnboompitten
  • mespuntje zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 eetl citroensap
  • 50 gr brokkelkaas (Landwinkel Arkelandshoeve)
  • 1 dl goeie olijfolie

Blancheer de brandnetels 2 minuten in een ruime pan kokend water met wat zout. Zeef de groente. Wring ze uit zodra ze voldoende zijn afgekoeld. Schrik niet als er maar weinig overblijft.
Wrijf de knoflook en pijnboompitten fijn in een vijzel of hak in de keukenmachine. Voeg peper en zout toe. Voeg nu beetje bij beetje de brandnetels en de olie toe. Maak af op smaak met de brokkelkaas en het citroensap.

Deze pesto is natuurlijk overal voor te gebruiken: op stokbrood, in pastagerechten en bijvoorbeeld ook bij de Wilde burgers uit Telgt. Natuurlijk smaakt deze pesto erg goed met wat brood en een lokale wijn van Wijngaard Telgt.

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen