Recepten
 

Brandnetelpesto

Brandnetelpesto

 
  • 500 gr brandnetelpunten
  • 4 tenen knoflook
  • half kopje pijnboompitten
  • mespuntje zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 eetl citroensap
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 1 dl goeie olijfolie

Blancheer de brandnetels 2 minuten in een ruime pan kokend water met wat zout. Zeef de groente. Wring ze uit zodra ze voldoende zijn afgekoeld. Schrik niet als er maar weinig overblijft.

Wrijf de knoflook en pijnboompitten fijn in een vijzel of hak in de keukenmachine. Voeg peper en zout toe. Voeg nu beetje bij beetje de brandnetels en de olie toe. Maak af op smaak met de parmezaan en het citroensap.

Deze pesto is heerlijk met spaghetti.

print recept
Brandnetelpesto
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen