Recepten
 

Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede

Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede

 

Ingrediënten:

  • 400 gr brandneteltoppen (jong)
  • 100 gram zevenblad (jong)
  • 4 tenen knoflook
  • half kopje pijnboompitten
  • mespuntje zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 eetl citroensap
  • 50 gr Brandrood kaas (geraspt)
  • 1 dl goeie olijfolie

Blancheer de brandnetels 2 minuten in een ruime pan kokend water met wat zout. Zeef de groente. Wring ze uit zodra ze voldoende zijn afgekoeld. Schrik niet als er maar weinig overblijft.
Wrijf de knoflook, pijnboompitten en zevenblad fijn in een vijzel of hak in de keukenmachine. Voeg peper en zout toe. Voeg nu beetje bij beetje de brandnetels en de olie toe. Maak af op smaak met de Brandrood kaas en het citroensap.

print recept
andere recepten
Andere recepten
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
andere recepten
Andere recepten
verder lezen
Verder lezen