Recepten
 

Brandnetel-winterposteleinsoep van het Pelserpad met kruiden-omeletreepjes

Brandnetel-winterposteleinsoep van het Pelserpad met kruiden-omeletreepjes

 

Kleine winterpostelein is een eenjarige plant en komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Via Cuba is de plant naar West-Europa gekomen. De soort wordt in Engeland, Frankrijk, België, Nederland en Duitsland verbouwd als winterharde postelein, maar komt in al deze landen ook verwilderd voor, zo ook in de omgeving van Wijngaard Telgt in Ermelo. Vanwege de route waarlangs de plant in Europa arriveerde, wordt de plant in Duitsland 'Kubaspinat' genoemd.

Ingrediënten:

  • bouillon voor 1 liter soep (Landwinkel Arkelandshoeve)
  • verschillende kruiden uit het seizoen (pluktuin Arkeland) bv peterselie, dille, venkel, tijm
  • 4 eieren (Eierhandel Eibert Kuiper)
  • scheutje melk
  • groenten uit het seizoen bv courgette, wortel, aardappel, pastinaak, kool (pluktuin Arkeland)
  • 200 gram jonge brandneteltoppen
  • 200 gram winterpostelein
  • 2 uien (pluktuin Arkeland)
  • 2 tenen knoflook (pluktuin Arkeland)
  • olijfolie
  • 100 gram oude brokkelkaas (Landwinkel Arkelandshoeve)

Snijd de uien in stukjes en bak ze even in de olijfolie. Voeg de geperste knoflook toe en bak nog heel even door. Voeg de bouillon toe. 

Snijd alle groenten in kleine stukjes en voeg ze toe aan de soep. Was de brandneteltoppen, snijd ze fijn en voeg ook die toe. Laat dit even goed doorkoken tot alles gaar is.


Hak alle kruiden fijn en klop ze door de eieren samen met een scheutje melk en zout en peper naar smaak. Bak hiervan een dikke omelet en snijd deze in reepjes. Verdeel de reepjes over de soepkommen en schep hierover de groente-brandnetelsoep. 

Serveer met een beetje brokkelkaas erin gestrooid en natuurlijk een lekkere wijn van Wijngaard Telgt.

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen