
Recepten
Bramentoetje uit Boerakker

Bramentoetje uit Boerakker
Ingrediënten
- 250 ml. yoghurt en/of kwark
- 200 gr. bramen
- 100 gr. suiker
- schepje suiker of scheutje honing
- handjevol hazelnoten
Werkwijze
Spoel de bramen goed af en doe samen met de suiker in een pannetje met bodempje water.
Breng het aan de kook en roer geregeld door tot het een lekker ‘prutje’ is geworden.
Laat het een beetje afkoelen.
Meng de yoghurt (of 125 ml. yoghurt en 125 ml kwark) met een schepje suiker of scheutje honing. Met een mixer wordt het lekker luchtig! Schep de nog warme bramen er bovenop.
Plet de hazelnoten in kleine stukjes en rooster ze even kort en doe deze tot slot nog over het mengsel en u heeft een smakelijk toetje.


Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Bieslandse Bessenjam
- Bramen-chocolade-cakejes
- Bramenchutney met schapenkaas van boer Boonzaaijer
- Bramenijs
- Bramenjam
- Bramenjam, halfzoet en pitloos
- Bramenparfait van room uit De Meijerij
- Bramenrum
- Bramensaus zoet en kruidig
- Bramentaart
- Compote met wilde vruchten uit Groningen
- Drie-in-de-pan van Zeeuwse snelkooktarwe met geroosterde hazelnoten
- Eemlandse vruchtentaart met bramen
- Flevocompote met wilde bessen en hazelnoot
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Harsloër gegrilde groentesalade met dressing van bramengelei
- Hartige bramensaus
- Hazelnootkoekjes
- Hazelnootnougat
- Hazelnotencake van pinksterbloemenboter
- Kempisch heidelam met bramen-honingsaus (4 tot 6 personen)
- Koude bramensoep
- Meidoornbessen-bramencrumble uit Wieringen
- Meringues met teunisbloemen
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Roekijs met vlierbessen-bramenjam
- Romig bramenijs uit het Vechtdal
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Vruchtentaart uit Zeewolde
- Zeeuwse hoogstamappel-en-peren-notenflapjes

Wandelroutes
- Reuzensmulroute
- Bramen en veel meer uit De Wâlden
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Bier en Bes in het Vechtdal - 2e deel
- Foodwalk in het Schokkerbos
- Das lekker kuieren op Tongelaar
- Specialiteiten van boer en natuur uit de vallei bij Rhenen
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Foodwalk Oostkapelle
- Specialiteiten van boer en natuur van de Laarsenberg bij Rhenen
- Harsloër Foodwalk
- Paradyske Foodwalk
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Plukroute Tilburg-Stokhasselt
- Oudenhorster Foodwalk
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Plukroute Lelystad
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Vliere fluitend rondje Burgst
- Lekker Landschap in Heikant!
- Rondom Boerakker
- Bottel Banjerroute Bentwoud
- Specialiteiten uit het Eemland
- Bieslandse Bessenroute
- Plukroute Hank
- Weldadig Landgoed Stroink
- Pluk's Hasselbraamroute
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Wildplukwandeling Wieringen
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Van kastanje tot boom en andersom
- Schutpad-foodwalk
- Kruiden en verse vis in IJmuiden
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Uitwaaien in een heerlijke zeedorpenlandschap

Fietsroutes
- De Brabantse Wal: van aspergeland tot kruidenrand
- Op de fiets door Bramenland
- Door het veld rond het Damsterdiep
- Fruit- en druivenroute Groningen
- Smakelijk bolderen in de Brabantse Kempen
- Fietsen met smaak in Dronten
- Op de grens van Holland en het Sticht
- Rondje West-Krimpenerwaard
- Lekker Landschap rond de Stadsweg in Groningen

Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Bieslandse Bessenjam
- Bramen-chocolade-cakejes
- Bramenchutney met schapenkaas van boer Boonzaaijer
- Bramenijs
- Bramenjam
- Bramenjam, halfzoet en pitloos
- Bramenparfait van room uit De Meijerij
- Bramenrum
- Bramensaus zoet en kruidig
- Bramentaart
- Compote met wilde vruchten uit Groningen
- Drie-in-de-pan van Zeeuwse snelkooktarwe met geroosterde hazelnoten
- Eemlandse vruchtentaart met bramen
- Flevocompote met wilde bessen en hazelnoot
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Harsloër gegrilde groentesalade met dressing van bramengelei
- Hartige bramensaus
- Hazelnootkoekjes
- Hazelnootnougat
- Hazelnotencake van pinksterbloemenboter
- Kempisch heidelam met bramen-honingsaus (4 tot 6 personen)
- Koude bramensoep
- Meidoornbessen-bramencrumble uit Wieringen
- Meringues met teunisbloemen
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Roekijs met vlierbessen-bramenjam
- Romig bramenijs uit het Vechtdal
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Vruchtentaart uit Zeewolde
- Zeeuwse hoogstamappel-en-peren-notenflapjes

Verder lezen