Recepten
 

Bramenthee

Bramenthee

 

In de maanden juni/juli/augustus kunnen van de braam de (liefst jonge) blaadjes worden geplukt. Als je deze enige dagen laat drogen worden ze groenbruin en aromatischer. Braamblaadjes bevatten looistoffen en sporen van een etherische olie.

Voor bramenthee is nodig:

  • 1 eetlepel gedroogd en verkruimeld bramenblad
  • 1 kop water

Kook het water en giet het over de bladeren. Laat het geheel tien minuten trekken en zeef het door een fijne zeef. Breng de thee op smaak met honing of citroensap. In plaats van een eetlepel gedroogd blad, kun je ook een kleine handvol fijngesneden vers blad gebruiken. Braamblad kun je ook goed mengen door andere kruidenthee├źn.

Braambladthee zou goed zou zijn bij diarree, bij ontstekingen in de mond- of keelholte en als badmiddel bij slecht genezende wonden.

print recept