Recepten
 

Bramentaart

Bramentaart

 

Een heerlijke bramentaart! Je kunt hem warm eten, met ijs als toetje of gewoon met slagroom bij de koffie of thee.

  • 500 g bramen
  • 200 g bloem
  • 40 gram suiker
  • 100 g boter
  • 1 ei
  • 2,5 el sinaasappelsap
  • 2 el custard
  • 2 el honing
  • taartvorm doorsnede 24 cm

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

Meng de bloem met wat zout en de suiker en voeg de koude boter in blokjes toe. Maak er een kruimelig mengsel van, voeg het ei en een eetlepel koud water toe en kneed het deeg. Uitrollen tot een ronde lap van 30 cm breed. Vet de taartvorm in en leg de deeglap in de vorm. Meng custardpoeder en honing met het sinaasappelsap en schep de gewassen bramen er doorheen. Dit is de vulling van de taart. Bak de taart in ongeveer een half uur goudbruin, net onder het midden van de oven.

print recept
Bramentaart
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen