Recepten
 

Bramenrum

Bramenrum

 

Een zoete likeur om heerlijk van te nippen met vrienden op een gure decemberavond. Dat wordt gezellig!

  • bramen
  • weckpot van 1-1,5 liter
  • strohrum met alcoholpercentage 80%
  • kaneel
  • fructoline (mengsel van fructose en glucosestroop)

Verder nodig:

  • grove zeef
  • trechter met koffiefilter
  • flesjes met een goed schroefdeksel

Haal de eventuele kelkjes van de bramen en spoel ze af. Vul de weckpot met zoveel mogelijk bramen, druk ze nog even aan. Vul de weckpot tot aan de rand met rum aan beweeg het mengsel voorzichtig, zodat de luchtbelletjes verdwijnen. Sluit de pot en laat het een maand of drie in een donkere kast staan.

Begin december is een goed moment om de bramenrum af te maken. Zeef het mengsel van bramen en rum, pers het laatste vocht er nog uit. Gooi de prut weg en filter het vocht door een koffiefilter, het wordt nu mooi helder. Breng de bramenrum op smaak met kaneel, fructoline en water. Begin met een deel van het vocht, doe daar wat kaneel bij en wat fructoline, verdun het met water tot je het lekker vindt. Nu weet je ongeveer de verhoudingen en kun je dit herhalen. Blijf proeven of de smaak naar jouw zin optimaal is.

(In plaats van fructoline kun je ook rietsuiker nemen. Fructoline maakt de smaak echter iets zachter.)

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen