Recepten
 

Bramenparfait van room uit De Meijerij

Bramenparfait van room uit De Meijerij

 
  • 4 eierdooiers
  • 2 deciliter slagroom
  • 100 gram fijne suiker
  • 300 gram gezeefde bramen

Doe de eierdooiers met de suiker in een kom. Zet de kom op een pan met heet water (au bain-marie) en klop met een mixer tot het mengsel bijna wit is (5 à 10 minuten). Zet de kom in een bak koud water en klop het mengsel totdat het helemaal is afgekoeld.

Roer de gezeefde bramen er goed doorheen en spatel vervolgens voorzichtig de half stijf geslagen slagroom er in twee of drie keer doorheen.

Verdeel het mengsel over vier plastic bekertjes en zet ze minstens vier uur in de diepvries. Zet de parfaits zo’n twintig minuten voor het opdienen in de koelkast, zodat ze zich gemakkelijk op een bordje laten storten.

Geef er eventueel vanillesaus bij.

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen