
Recepten
Bramenparfait van room uit De Meijerij

Bramenparfait van room uit De Meijerij
- 4 eierdooiers
- 2 deciliter slagroom
- 100 gram fijne suiker
- 300 gram gezeefde bramen
Doe de eierdooiers met de suiker in een kom. Zet de kom op een pan met heet water (au bain-marie) en klop met een mixer tot het mengsel bijna wit is (5 à 10 minuten). Zet de kom in een bak koud water en klop het mengsel totdat het helemaal is afgekoeld.
Roer de gezeefde bramen er goed doorheen en spatel vervolgens voorzichtig de half stijf geslagen slagroom er in twee of drie keer doorheen.
Verdeel het mengsel over vier plastic bekertjes en zet ze minstens vier uur in de diepvries. Zet de parfaits zo’n twintig minuten voor het opdienen in de koelkast, zodat ze zich gemakkelijk op een bordje laten storten.
Geef er eventueel vanillesaus bij.


Andere recepten
- Bieslandse Bessenjam
- Bramen-chocolade-cakejes
- Bramenchutney met schapenkaas van boer Boonzaaijer
- Bramenijs
- Bramenjam
- Bramenjam, halfzoet en pitloos
- Bramenrum
- Bramensaus zoet en kruidig
- Bramentaart
- Bramentoetje uit Boerakker
- Compote met wilde vruchten uit Groningen
- Eemlandse vruchtentaart met bramen
- Harsloër gegrilde groentesalade met dressing van bramengelei
- Hartige bramensaus
- Kempisch heidelam met bramen-honingsaus (4 tot 6 personen)
- Koude bramensoep
- Meidoornbessen-bramencrumble uit Wieringen
- Meringues met teunisbloemen
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Roekijs met vlierbessen-bramenjam
- Romig bramenijs uit het Vechtdal
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Vruchtentaart uit Zeewolde

Wandelroutes
- Bieslandse Bessenroute
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Weldadig Landgoed Stroink
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Wildplukwandeling Wieringen
- Van kastanje tot boom en andersom
- Schutpad-foodwalk
- Kruiden en verse vis in IJmuiden
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Uitwaaien in een heerlijke zeedorpenlandschap
- Bramen en veel meer uit De Wâlden
- Reuzensmulroute
- Foodwalk in het Schokkerbos
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Bier en Bes in het Vechtdal - 2e deel
- Specialiteiten van boer en natuur uit de vallei bij Rhenen
- Specialiteiten van boer en natuur van de Laarsenberg bij Rhenen
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Harsloër Foodwalk
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Oudenhorster Foodwalk
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Vliere fluitend rondje Burgst
- Specialiteiten uit het Eemland
- Rondom Boerakker

Fietsroutes

Andere recepten
- Bieslandse Bessenjam
- Bramen-chocolade-cakejes
- Bramenchutney met schapenkaas van boer Boonzaaijer
- Bramenijs
- Bramenjam
- Bramenjam, halfzoet en pitloos
- Bramenrum
- Bramensaus zoet en kruidig
- Bramentaart
- Bramentoetje uit Boerakker
- Compote met wilde vruchten uit Groningen
- Eemlandse vruchtentaart met bramen
- Harsloër gegrilde groentesalade met dressing van bramengelei
- Hartige bramensaus
- Kempisch heidelam met bramen-honingsaus (4 tot 6 personen)
- Koude bramensoep
- Meidoornbessen-bramencrumble uit Wieringen
- Meringues met teunisbloemen
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Roekijs met vlierbessen-bramenjam
- Romig bramenijs uit het Vechtdal
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Vruchtentaart uit Zeewolde

Verder lezen