Recepten
 

Bramenjam

Bramenjam

 

Zoet, simpel en snel!

  • 1 kilo bramen
  • 1 kilo geleisuiker
  • 2 el citroensap

Verder nodig:

  • grote pan
  • schone glazen potjes met goed schroefdeksel
  • theedoek
  • soep- of sauslepel

Verwijder de steeltjes en kroontjes die aan de bramen zitten. Spoel de bramen goed. Maak de potjes goed schoon (liefst gewassen in kokend water met soda) en zet ze op de kop met de juiste deksels ernaast op een vochtige theedoek. Doe de bramen in de pan en breng ze aan de kook. Blijf de hele tijd roeren en voeg nu geleisuiker en citroensap toe. Laat het geheel 4 minuten koken. Vul de potjes met behulp van de soeplepel en draai de deksels stevig vast. Zet de potjes op de kop en laat ze afkoelen.

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen