
Recepten
Bramenchutney met schapenkaas van boer Boonzaaijer

Bramenchutney met schapenkaas van boer Boonzaaijer

Boer Boonzaaijer heeft zijn weilanden opengesteld voor wandelaars. Op mooie dagen kunt u hier tussen de schapen doorlopen. Van de melk van zijn schapen maakt de boer schapenkaas, die te koop is bij Smits Specialiteiten in Rhenen. Op de flanken van de Laarsenberg loopt u langs de bramenstruiken die in augustus en september vruchten dragen. De chutney die u hiervan maakt smaakt heerlijk met de oude schapenkaas.
- 500 gram bramen
- 2 zure appels
- 2 uien
- stukje gemberwortel, geraspt
- 2 kruidnagelen, gemalen in een vijzel
- snuf cayennepeper
- snuf zout
- 2 dl azijn
- 200 gram suiker
- flink stuk oude schapenkaas van boer Boonzaaijer
In een wijde pan de in stukjes gesneden appels, gesnipperde uien, de bramen en alle overige ingrediënten goed mengen. Het mengsel aan de kook brengen en 2 uur zachtjes laten koken.
De chutney in schoongemaakt potten schenken.
Schapenkaas met chutney opsmikkelen.


Andere recepten
- Bieslandse Bessenjam
- Bramen-chocolade-cakejes
- Bramenijs
- Bramenjam
- Bramenjam, halfzoet en pitloos
- Bramenparfait van room uit De Meijerij
- Bramenrum
- Bramensaus zoet en kruidig
- Bramentaart
- Bramentoetje uit Boerakker
- Compote met wilde vruchten uit Groningen
- Eemlandse vruchtentaart met bramen
- Harsloër gegrilde groentesalade met dressing van bramengelei
- Hartige bramensaus
- Kempisch heidelam met bramen-honingsaus (4 tot 6 personen)
- Koude bramensoep
- Meidoornbessen-bramencrumble uit Wieringen
- Meringues met teunisbloemen
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Roekijs met vlierbessen-bramenjam
- Romig bramenijs uit het Vechtdal
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Vruchtentaart uit Zeewolde


Wandelroutes
- Vliere fluitend rondje Burgst
- Specialiteiten uit het Eemland
- Rondom Boerakker
- Bieslandse Bessenroute
- Weldadig Landgoed Stroink
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Wildplukwandeling Wieringen
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Schutpad-foodwalk
- Van kastanje tot boom en andersom
- Kruiden en verse vis in IJmuiden
- Uitwaaien in een heerlijke zeedorpenlandschap
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Reuzensmulroute
- Bramen en veel meer uit De Wâlden
- Bier en Bes in het Vechtdal - 2e deel
- Foodwalk in het Schokkerbos
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Specialiteiten van boer en natuur uit de vallei bij Rhenen
- Specialiteiten van boer en natuur van de Laarsenberg bij Rhenen
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Harsloër Foodwalk
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Oudenhorster Foodwalk
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh

Fietsroutes

Andere recepten
- Bieslandse Bessenjam
- Bramen-chocolade-cakejes
- Bramenijs
- Bramenjam
- Bramenjam, halfzoet en pitloos
- Bramenparfait van room uit De Meijerij
- Bramenrum
- Bramensaus zoet en kruidig
- Bramentaart
- Bramentoetje uit Boerakker
- Compote met wilde vruchten uit Groningen
- Eemlandse vruchtentaart met bramen
- Harsloër gegrilde groentesalade met dressing van bramengelei
- Hartige bramensaus
- Kempisch heidelam met bramen-honingsaus (4 tot 6 personen)
- Koude bramensoep
- Meidoornbessen-bramencrumble uit Wieringen
- Meringues met teunisbloemen
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Roekijs met vlierbessen-bramenjam
- Romig bramenijs uit het Vechtdal
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Vruchtentaart uit Zeewolde

Verder lezen