Recepten
 

Bramenchutney met schapenkaas van boer Boonzaaijer

Bramenchutney met schapenkaas van boer Boonzaaijer

 

Boer Boonzaaijer heeft zijn weilanden opengesteld voor wandelaars. Op mooie dagen kunt u hier tussen de schapen doorlopen. Van de melk van zijn schapen maakt de boer schapenkaas, die te koop is bij Smits Specialiteiten in Rhenen. Op de flanken van de Laarsenberg loopt u langs de bramenstruiken die in augustus en september vruchten dragen. De chutney die u hiervan maakt smaakt heerlijk met de oude schapenkaas.

  • 500 gram bramen
  • 2 zure appels
  • 2 uien
  • stukje gemberwortel, geraspt
  • 2 kruidnagelen, gemalen in een vijzel
  • snuf cayennepeper
  • snuf zout
  • 2 dl azijn
  • 200 gram suiker
  • flink stuk oude schapenkaas van boer Boonzaaijer

In een wijde pan de in stukjes gesneden appels, gesnipperde uien, de bramen en alle overige ingrediënten goed mengen. Het mengsel aan de kook brengen en 2 uur zachtjes laten koken.

De chutney in schoongemaakt potten schenken.

Schapenkaas met chutney opsmikkelen.

print recept
Bramenchutney met schapenkaas van boer Boonzaaijer
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen