Recepten
 

Bosbessenplaatcake uit Groesbeek

Bosbessenplaatcake uit Groesbeek

 

Ingrediënten

  • 400 gr zachte roomboter
  • 200 gr suiker
  • 200 gr honing van imkerij De Bosrand
  • 6 eieren
  • 100 ml volle yoghurt
  • 400 gr bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 300 gr bosbessen
  • 4 el amandelschaafsel
  • poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de roomboter met suiker en honing luchtig door elkaar en voeg al kloppende één voor één de eieren toe. Spatel de gezeefde bloem met bakpoeder erdoor. Meng de yoghurt door het beslag. 

Bedek een ovenplaat (met opstaande rand) met bakpapier en spreid hier het beslag over uit. Strooi de bosbessen en het amandelschaafsel erover. Bak de cake in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake in het bakpapier op een rooster afkoelen. 

Bestrooi met poedersuiker en snijd de cake in stukken.

print recept