Recepten
 

Bonte Veluwse bloemensalade

Bonte Veluwse bloemensalade

 

Voor een salade met veel eetbare bloemen kun je natuurlijk oneindig variëren. Vooral ook afhankelijk van wat zich er voordoet in tuin en nabije bossen en velden. De ingrediënten in dit recept zijn dus slechts een suggestie.

Salade:

  • 10 boragebloemetjes (komkommerkruid)
  • 5 teunisbloemen
  • 2 klaprozen
  • 10 bloemetjes van de wilde cichorei
  • 5 bloemen van het kaasjeskruid
  • enkele blaadjes veldzuring
  • enkele blaades wilde marjolein
  • blad van de tuinmelde
  • 2 goudsbloemen
  • look-zonder-look sprietjes
  • venkelgroen
  • gemengde groene sla van bijvoorbeeld rucola, duizendblad, en/of kropsla

Dressing:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel witte wijnazijn
  • 1/2 eetlepel balsamico
  • 1 theelepel mosterd ('t Schuurtje)
  • peper en zout

Bereiding:

Was de sla en de bloemen (apart) als je dat nodig vindt en droog ze goed in een slacentrifuge. 

Scheur de groene sla, de melde en veldzuring in stukjes. Hak de marjolein, look-zonder-look en venkelgroen fijn. 

Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg de gehakte marjolein, look-zonder-look en venkel toe. Giet de dressing vlak voor het opdienen over de sla. Strooi tot slot de gewassen bloemen over de salade. Eet smakelijk (en mooi)!

print recept
andere recepten
Andere recepten
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
andere recepten
Andere recepten
verder lezen
Verder lezen