Routes
 

Beleef een Foodwalk in Stavenisse!

Beleef een Foodwalk in Stavenisse!

 
Startpunt

Startpunt voor deze wandelroute is bij Theetuin de Thoolse Parel, Oudelandsedijk 1, 4696 RS Stavenisse

Routebeschrijving

De route begint bij de theetuin, aan de rand van het dorp. Men loopt over de dijk richting ‘Het Keeten’. Bovenaan de dijk is de monding van de Oosterschelde te zien. Bij helder weer kun je de overkant zien: Schouwen Duiveland (Zierikzee, Zeelandbrug, Ouwerkerk). Je kunt buitendijks over het fietspad lopen maar ook binnendijks is het erg mooi.

Loop richting ‘het veer’. Dit was vroeger een overzetveer voor voetgangers en fietsers naarSchouwen-Duiveland. De oude steiger, die tot de Tweede Wereldoorlog dienst gedaan heeft voor een veerboot, is grotendeels door oorlogshandelingen vernield. In 1984 is het hersteld en nu is het een invaliden-vissteiger. Er is ook een boothelling waarlangs vaak duikers het water in gaan.

Je loopt verder langs het havenkanaal met sluis richting de haven. Ook hier kun je boven over de dijk lopen, wat een prachtig uitzicht geeft of onderlangs over het smalle polderweggetje.

Aan het einde van de weg zie je rechts een schotbalkenhuisje. Hier sla je linksaf. Je kunt kiezen: over de Stoofdijk langs de voorkant van de huizen ofonderlangs via de achterkant van de huizen door de stoofweg.

Aan het einde kun je door een klein ‘slopje’ omhoog naar de stoofdijk en zo weer terug naar het startpunt: de theetuin.

Deze route is samengesteld door: Landschapsbeheer Zeeland

Bijzonderheden

Mocht u een ingrediënt niet kunnen vinden langs de route, dan heeft de theetuin ook een kruidentuin waar u diverse kruiden kunt plukken. Het is zelfs mogelijk om in de theetuin de maaltijd te bereiden in een heksenketel boven een lekker vuurtje (wel even van tevoren reserveren).

___________________________________________________________

Winkel

Theetuin de Thoolse Parel Oudelandsedijk 1 Stavenisse
www.dethoolseparel.nl

Bij de Thoolse Parel kunt u een kookworkshop rond het thema 'koken met wilde kruiden' reserveren.


Let op! Pluk en verzamel met respect, liefde en gezond verstand. Niet langs drukke wegen en plekken waar met bestrijdingsmiddelen wordt gespoten. Respecteer andermans eigendommen, volg aanwijzingen van de grondeigenaar of boswachter op en pluk met mate: alleen voor eigen gebruik en dus niet voor commerciële doeleinden. Laat altijd wat staan, hangen of groeien voor mensen en dieren die na jou komen. Gebruik een goed geïllustreerde flora of raadpleeg het internet als je planten en paddenstoelen nog moet leren kennen. Bij twijfel over de planten, bessen en paddenstoelen: laten staan!

De inhoud van de routebeschrijving en de bijbehorende recepten vallen geheel onder de verantwoordelijkheid van de samensteller van deze route.
 
print route print route
wandelroute Wandelroute vanuit Stavenisse (3,5 km)
wanneer oogstenOogsttijd
het hele jaar
Winkel voor aanvullende ingrediëntenWinkel voor extra ingrediënten
  • Theetuin de Thoolse Parel
streekrecepten
Streekrecepten
bijbehorende recepten
Overige recepten
 
verder lezen
Verder lezen