Routes
 

Beleef een Foodwalk in Ruinerwold

Beleef een Foodwalk in Ruinerwold

 
Wandelroute vanuit Ruinerwold (5,0 km)
 
Oogsttijd: het hele jaar
 
Ingrediënten: brandnetel
 
Startpunt

Museumboerderij De Karstenhoeve, Dokter Larijweg 21, Ruinerwold.

Routebeschrijving

Bij de uitgang Karstenhoeve linksaf de Dokter Larijweg op, in oostelijke richting. 

Bij huisnummer 40 linksaf het onverharde pad op en bij de slagboom van Staatsbosbeheer het pad volgen. Aan het eind van het pad rechts langs de grote eik lopen en op de tweesprong linksaf (pijltje). Door een klein bosje met brandnetels passeert u links een kleine boomgaard met appel- en perenbomen. 

Uit het bos gekomen het water oversteken en linksaf het schouwpad volgen. Een stukje voorbij de waterkering rechtsaf tussen de maïsvelden door, langs het schouwpad lopen tot de verharde weg (Havelterweg). De Havelterweg oversteken en de weg vervolgen langs het schouwpad waar u links een kippenhokje en rechts een bloemen- en kruidenkwekerij ziet. Pad vervolgen en op de kruising van water rechtsaf in zuidelijke richting bij een groepje berkenbomen met kenteken C. 

Aan het einde links (pijltje). Pad vervolgen, met zo hier en daar een bocht. Het pad in noordelijke richting volgen tot aan de verharde weg (Boerpad). Op de verharde weg linksaf slaan. Aan het einde van de weg rechts tot rotonde, daarna linksaf het dorp in (Dijkhuizen). 

Weg vervolgen door het dorp waar in het centrum links de winkel Opoe’s erfenis is. Bij het dorpshuis linksaf de Buddingerstraat in. Aan het einde van de weg bent u weer terug bij de Karstenhoeve.

Deze Foodwalk werd voor u samengesteld door De Karbies en De Karstenhoeve, ondersteund door Landschapsbeheer Drenthe

Bijzonderheden

U kunt ook een folder van de route downloaden.

___________________________________________________________

Winkel

Opoes erfenis Dijkhuizen 49 Ruinerwold
Openingstijden:

Woensdag t/m vrijdag: 10:00 - 12:15 en 13:15 - 17:30
Zaterdag: 10:00 - 12:15 en 13:15 - 16:00

Meer informatie: Opoes erfenis


Let op! Pluk en verzamel met respect, liefde en gezond verstand. Niet langs drukke wegen en plekken waar met bestrijdingsmiddelen wordt gespoten. Respecteer andermans eigendommen, volg aanwijzingen van de grondeigenaar of boswachter op en pluk met mate: alleen voor eigen gebruik en dus niet voor commerciële doeleinden. Laat altijd wat staan, hangen of groeien voor mensen en dieren die na jou komen. Gebruik een goed geïllustreerde flora of raadpleeg het internet als je planten en paddenstoelen nog moet leren kennen. Bij twijfel over de planten, bessen en paddenstoelen: laten staan!

De inhoud van de routebeschrijving en de bijbehorende recepten vallen geheel onder de verantwoordelijkheid van de samensteller van deze route.
 
print route print route
wandelroute Wandelroute vanuit Ruinerwold (5,0 km)
wanneer oogstenOogsttijd
het hele jaar
Winkel voor aanvullende ingrediëntenWinkel voor extra ingrediënten
  • Opoes erfenis
streekrecepten
Streekrecept
bijbehorende recepten
Overige recepten
 
verder lezen
Verder lezen