Recepten
 

Auberginerolletjes met hazelnoten

Auberginerolletjes met hazelnoten

 

Ingrediënten voor 4 à 5 personen

  • 3 aubergines
  • 300 g gepelde hazelnoten of cashewnoten
  • 2 bakjes peterselie
  • zout, peper
  • olijfolie
  • 1 ½ tot 2 pakjes gezeefde tomaten
  • 1 tl gedroogde basilicum 
  • 1 tl oregano
  • zwarte peper
  • bolletje mozzarella kaas
  • geraspte kaas

Bereiding

Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken (0,5 cm) en bestrooi ze met zout.

Leg ze in een schaal en laat ze afgedekt onder druk ( leg er iets zwaars bovenop) een uur staan.

Hak de hazelnoten met de peterselie in een keukenmachine fijn. Voeg zout en peper en een paar eetlepels olijfolie toe tot een smeuïge pesto.

Giet het vocht van de aubergines en dep ze droog. Bestrijk met olijfolie en bak ze in een grillpan of in een hete oven (200˚C) tot ze soepel zijn.

Bestrijk de plakken met de pesto en rol ze op.

Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal.

Roer de gezeefde tomaten in een schaal los met een flinke scheut water (wanneer de saus erg dik is) en voeg kruiden en peper toe (bent u een sausliefhebber, gebruik dan 2 pakjes; saus dikt in de oven in). Schenk over de rolletjes. Beleg met plakken mozzarella en strooi er tot slot de geraspte kaas over.

Laat de schotel in een oven van 190 ˚C in 30 min. gaar worden.

Serveer met rijst of couscous.

Tip: experimenteer eens met (wilde) rucola, spinazie, zevenblad of brandnetel i.p.v. peterselie in combinatie met de hazelnoten en voeg ook eens wat knoflook toe.

print recept
andere recepten
Andere recepten
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
andere recepten
Andere recepten
verder lezen
Verder lezen