
Auberginerolletjes met hazelnoten

Auberginerolletjes met hazelnoten
Ingrediënten voor 4 à 5 personen
- 3 aubergines
- 300 g gepelde hazelnoten of cashewnoten
- 2 bakjes peterselie
- zout, peper
- olijfolie
- 1 ½ tot 2 pakjes gezeefde tomaten
- 1 tl gedroogde basilicum
- 1 tl oregano
- zwarte peper
- bolletje mozzarella kaas
- geraspte kaas
Bereiding
Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken (0,5 cm) en bestrooi ze met zout.
Leg ze in een schaal en laat ze afgedekt onder druk ( leg er iets zwaars bovenop) een uur staan.
Hak de hazelnoten met de peterselie in een keukenmachine fijn. Voeg zout en peper en een paar eetlepels olijfolie toe tot een smeuïge pesto.
Giet het vocht van de aubergines en dep ze droog. Bestrijk met olijfolie en bak ze in een grillpan of in een hete oven (200˚C) tot ze soepel zijn.
Bestrijk de plakken met de pesto en rol ze op.
Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal.
Roer de gezeefde tomaten in een schaal los met een flinke scheut water (wanneer de saus erg dik is) en voeg kruiden en peper toe (bent u een sausliefhebber, gebruik dan 2 pakjes; saus dikt in de oven in). Schenk over de rolletjes. Beleg met plakken mozzarella en strooi er tot slot de geraspte kaas over.
Laat de schotel in een oven van 190 ˚C in 30 min. gaar worden.
Serveer met rijst of couscous.
Tip: experimenteer eens met (wilde) rucola, spinazie, zevenblad of brandnetel i.p.v. peterselie in combinatie met de hazelnoten en voeg ook eens wat knoflook toe.


Andere recepten
- Bramentoetje uit Boerakker
- Brandnetel-Gemberbier
- Brandnetel-winterposteleinsoep van het Pelserpad met kruiden-omeletreepjes
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Brandnetelkaastaart uit Terworm
- Brandnetellimonade
- Brandnetelpasta van het Aderwinkelpad
- Brandnetelpesto
- Brandnetelpesto met brokkelkaas
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep met kokos
- Brandnetelsoep van de IJsselborgh in Haastrecht
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Drentse brandnetelsoep met uitgebakken spekblokjes en room
- Drie-in-de-pan van Zeeuwse snelkooktarwe met geroosterde hazelnoten
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Flevocompote met wilde bessen en hazelnoot
- Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
- Gestoofde berenklauwbladeren
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Groentenquiche uit Zuid-Kennemerland met brandneteltoppen en beukennootjes
- Hartige brandnetelcake
- Hartige wilde groentetaart
- Hazelnootkoekjes
- Hazelnootnougat
- Hazelnotencake van pinksterbloemenboter
- Heldere brandnetelsoep
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons
- Pasta met look-zonder-look-brandnetelsaus uit de Maasheggen en een glas witte Sint Agather
- Pasta met seizoensgroenten en Veluwse beukenootjes-pesto
- Pesto van zevenblad
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Tagliatelle van speltmeel uit Pieterburen met brandnetelsaus
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Veluwse wildplukquiche
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Wilde burgers uit Telgt
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet
- Zeeuwse hoogstamappel-en-peren-notenflapjes
- Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus
- Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas
- Zevenbladschotel met Flevo-aardappelen
- Zevenbladsoep
- Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas

Wandelroutes
- Foodwalk vanuit Heemstede
- Vliere fluitend rondje Burgst
- Das lekker kuieren op Tongelaar
- Soep op tafel in de gelagkamer!
- Foodwalk in het Schokkerbos
- Rondom Boerakker
- Koken met Rommel
- Happen en Stappen rond Dreischor
- Foodwalk Oostkapelle
- Lekker Landschap in Heikant!
- Plukroute Tilburg-Stokhasselt
- Kom roeken en pruven in Echten (A)
- Bottel Banjerroute Bentwoud
- Schutpad-foodwalk
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Plukroute Lelystad
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Beleef Lekker Landschap in Ritthem!
- Plukroute Hank
- Beleef een Foodwalk in Ruinerwold
- Foodwalk rondom Terworm
- Reuzensmulroute
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Pluk's Hasselbraamroute
- Doesburgermolen Foodwalk
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Pelserpad Foodwalk
- Glindhorster Foodwalk
- Oudenhorster Foodwalk
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Van kastanje tot boom en andersom
- Beleef een Foodwalk in Ten Arlo
- Landheer in het Heemskerkse tuindersgebied
- Foodwalk in Anna Jacobapolder
- Harsloër Foodwalk
- Aderwinkel Foodwalk
- Watermunt in Polder Bloemendaal
- Paradyske Foodwalk
- Bieslandse Bessenroute

Fietsroutes
- B(l)oeiend landschap rondom Raalte
- Fruit- en druivenroute Groningen
- Trilveen en polderluchten
- Rondje Rijckholt-Margraten
- Door het veld rond het Damsterdiep
- Van Bier tot Honing - Smaakfietsroute
- De Brabantse Wal: van aspergeland tot kruidenrand
- Fietsen met smaak in Dronten
- Op de grens van Holland en het Sticht
- Fietsen langs Betuws groen en fruit
- Rondje Oost-Krimpenerwaard
- Rondje West-Krimpenerwaard
- Rondje Gouda-Schoonhoven

Andere recepten
- Bramentoetje uit Boerakker
- Brandnetel-Gemberbier
- Brandnetel-winterposteleinsoep van het Pelserpad met kruiden-omeletreepjes
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Brandnetelkaastaart uit Terworm
- Brandnetellimonade
- Brandnetelpasta van het Aderwinkelpad
- Brandnetelpesto
- Brandnetelpesto met brokkelkaas
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep met kokos
- Brandnetelsoep van de IJsselborgh in Haastrecht
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Drentse brandnetelsoep met uitgebakken spekblokjes en room
- Drie-in-de-pan van Zeeuwse snelkooktarwe met geroosterde hazelnoten
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Flevocompote met wilde bessen en hazelnoot
- Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
- Gestoofde berenklauwbladeren
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Groentenquiche uit Zuid-Kennemerland met brandneteltoppen en beukennootjes
- Hartige brandnetelcake
- Hartige wilde groentetaart
- Hazelnootkoekjes
- Hazelnootnougat
- Hazelnotencake van pinksterbloemenboter
- Heldere brandnetelsoep
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons
- Pasta met look-zonder-look-brandnetelsaus uit de Maasheggen en een glas witte Sint Agather
- Pasta met seizoensgroenten en Veluwse beukenootjes-pesto
- Pesto van zevenblad
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Tagliatelle van speltmeel uit Pieterburen met brandnetelsaus
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Veluwse wildplukquiche
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Wilde burgers uit Telgt
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet
- Zeeuwse hoogstamappel-en-peren-notenflapjes
- Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus
- Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas
- Zevenbladschotel met Flevo-aardappelen
- Zevenbladsoep
- Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas

Verder lezen