Recepten
 

Appeltaart met verse krenten

Appeltaart met verse krenten

 
  • 125 gram boter
  • 200 gram bloem
  • 100 gram basterdsuiker
  • 1 ei
  • 750 gram appels
  • 200 gram verse krenten
  • kaneel

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de boter in kleine stukjes. Splits het ei. Doe de boter met de bloem, de suiker en het eigeel in een kom. Kneed er een samenhangende bal deeg van. Verdeel de bal in drie stukken. 

Vet een bakvorm van 24 cm in en bekleed de bodem met één stuk deeg. Gebruik het tweede stuk deeg voor de zijkanten. Vul de taart met de in schijfjes gesneden appels en de krenten. Strooi er een beetje kaneel overheen. Maak van het laatste stuk deeg lange repen en leg die kruiselings over de taart. Bestrijk de bovenkant met het eiwit

Bak de taart een uur op 200 graden.

print recept