
Recepten
Appel - tamme kastanjemuffin

Appel - tamme kastanjemuffin

Ingrediënten voor 12 muffins
- 1 appel, geschild en in kleine stukjes
- 320 gram fijngehakte gepelde tamme kastanjes
- 1 ei
- 120 ml melk
- 60 ml slaolie
- 360 gram bloem
- 120 gram suiker
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 120 gram bruine suiker
Bereiding
Verwarm de over voor op 200°C. Klop het ei los en roer er de melk, de olie, de appel en 240 gram kastanjes door. Roer ook de bloem, de suiker het bakpoeder en het zout erdoor.
Voor de topping meng je de bruine suiker met 80 gram kastanjes.
Schep het beslag in muffin-/cupcakesvormpjes (tot ¾ van het vormpje). Op elk vormpje schep je een lepel van de topping.
Bak de muffins in 20 à 25 minuten gaar. Eet smakelijk!


Andere recepten
- Almbos-appeltjes onder een deken
- Appelchutney (voor 3-4 jampotjes)
- Appelstroop
- Appeltaart met verse krenten
- Bieslandse Bessenjam
- Boeren Buffolawormen-cake met valappeltjes van het Pelserpad
- Chocolade-kastanjerol
- De Horte appel-meidoornplaatkoek
- Flevocompote met wilde bessen en hazelnoot
- Gebakken bloedworst met Limburgse appelschijven
- Hartige wilde groentetaart
- Herfstschotel met tamme kastanjes
- Japanse duizendknoop-appelcompote uit Ede
- Kastanjechocolaatjes
- Kastanjejam
- Kastanjepannenkoeken
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kastanjepuree
- Kastanjesoep
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Sallandse soep van tamme kastanjes
- Stoofpotje van kip met vlierbessen en bier van de abdij van Egmond
- Terrine van kastanjes en cantharellen
- Terrine van kastanjes en champignons
- Vegetarische herfstschotel van De Beukenhof
- Vlierbessensiroop
- Zeeuwse hoogstamappel-en-peren-notenflapjes
- Zoete kastanjeberg


Wandelroutes
- Bottel Banjerroute Bentwoud
- Beleef een Foodwalk in Ten Arlo
- Fruitfoodwalk rond Kapelle
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Plukroute Hank
- Plukroute Lelystad
- Pelserpad Foodwalk
- Weldadig Landgoed Stroink
- Lekker Landschap in Heikant!
- Specialiteiten van boer en natuur uit de vallei bij Rhenen
- Pluk's Hasselbraamroute
- Specialiteiten van boer en natuur van de Laarsenberg bij Rhenen
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Watermunt in Polder Bloemendaal
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Door bos en boomgaard bij Landgoed De Horte
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Verborgen Kuttingen
- Van kastanje tot boom en andersom
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Hèjs Rundje
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Vliere fluitend rondje Burgst
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Glindhorster Foodwalk
- Plukroute Tilburg-Stokhasselt
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost

Fietsroutes

Andere recepten
- Almbos-appeltjes onder een deken
- Appelchutney (voor 3-4 jampotjes)
- Appelstroop
- Appeltaart met verse krenten
- Bieslandse Bessenjam
- Boeren Buffolawormen-cake met valappeltjes van het Pelserpad
- Chocolade-kastanjerol
- De Horte appel-meidoornplaatkoek
- Flevocompote met wilde bessen en hazelnoot
- Gebakken bloedworst met Limburgse appelschijven
- Hartige wilde groentetaart
- Herfstschotel met tamme kastanjes
- Japanse duizendknoop-appelcompote uit Ede
- Kastanjechocolaatjes
- Kastanjejam
- Kastanjepannenkoeken
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kastanjepuree
- Kastanjesoep
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Sallandse soep van tamme kastanjes
- Stoofpotje van kip met vlierbessen en bier van de abdij van Egmond
- Terrine van kastanjes en cantharellen
- Terrine van kastanjes en champignons
- Vegetarische herfstschotel van De Beukenhof
- Vlierbessensiroop
- Zeeuwse hoogstamappel-en-peren-notenflapjes
- Zoete kastanjeberg

Verder lezen