Recepten
 

Appel - tamme kastanjemuffin

Appel - tamme kastanjemuffin

 

Ingrediënten voor 12 muffins

  • 1 appel, geschild en in kleine stukjes
  • 320 gram fijngehakte gepelde tamme kastanjes
  • 1 ei
  • 120 ml melk
  • 60 ml slaolie
  • 360 gram bloem
  • 120 gram suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 120 gram bruine suiker

Bereiding

Verwarm de over voor op 200°C. Klop het ei los en roer er de melk, de olie, de appel en 240 gram kastanjes door. Roer ook de bloem, de suiker het bakpoeder en het zout erdoor. 

Voor de topping meng je de bruine suiker met 80 gram kastanjes. 

Schep het beslag in muffin-/cupcakesvormpjes (tot ¾ van het vormpje). Op elk vormpje schep je een lepel van de topping.

Bak de muffins in 20 à 25 minuten gaar. Eet smakelijk!

print recept
Appel - tamme kastanjemuffin
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen