Recepten
 

Almbos-appeltjes onder een deken

Almbos-appeltjes onder een deken

 

Nagerecht voor 4 personenIngrediënten

  • 125 g boter
  • 60 g suiker
  • 125 g bloem
  • 4 eieren
  • 4 grote of 6 tot 8 kleine appels 
  • vlierbessen-bramenjam

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Breng ¼ l water met de boter en de suiker aan de kook. Strooi de bloem in een keer in het water. Temper de verwarmingsbron. Roer met een houten lepel tot het mengsel als een bal van de pan loslaat. Klop, van het vuur af, één voor één de eieren door het mengsel.

Schil de appels en boor met een appelboor de klokhuizen eruit. Zet de appels in een ingevette ovenschaal en vul de holtes met jam. Dek ze af met het deeg. Laat de appels in ca. 25 minuten gaar bakken. 

Serveer warm.

print recept