Recepten
 

Achterhoekse boekweitflensjes met boerenwormkruid

Achterhoekse boekweitflensjes met boerenwormkruid

 

Waarschuwing: zwangere vrouwen kunnen beter geen boerenwormkruid eten.

  • 150 gram boekweitmeel
  • 5 deciliter melk
  • 3 eieren
  • 75 gram boter
  • 50 gram suiker
  • zout
  • twee eetlepels gehakt boerenwormkruidblad
  • twee eetlepels boerenwormkruidbloemetjes
  • zonnebloemolie
  • sinaasappelmarmelade

Laat de boter op een klein vuurtje smelten.

Roer in een kom zout en suiker door het boekweitmeel, maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren, voeg een deel van de melk toe. Klop tot een beslag en roer er vervolgens de rest van de melk, de gesmolten boter en het boerenwormkruid door.

Bak er in een koekenpan met zonnebloemolie flensjes van en serveer met de sinaasappelmarmelade.

print recept
andere recepten
Andere recepten